9/07/2014

26.06 Santona->Güemes (ca 24 km)


Levinumad laused teel: “Just in case I have…”, “In my book it says…”

Hommik algas vihmaselt ja et nukrat ilma veel nukramaks teha, siis põrutasime Laura, Simoni ja Pedroga õigest teejupist mööda ja pidime gpsi järgi mööda maanteed minema. Kilomeetrites võit, aga kole tee, kole ilm ja vähe kollaseid nooli.
Güemes

Tänane alberg on selle tee legendaarseim. Omamoodi paradiis. Üsna suur- kokku üle 70 koha, aga sellegipoolest hubane kompleks, mida juhib padre Ernesto Bustio, kellel on abiks kamp värvika taustaga tegelasi.


Väike raamatukogu, erinevad puhkeruumid, mõnus aed, karu mõõtu koer, kelle nimi kõlab küll pisut… ee… no Puke. Ingliskeelses häälduses.

Alberg on annetuspõhine. Imeline koht, olgugi, et eelinfo, et see on imeline, mind ettevaatlikuks tegi. 

Kõnnitud maa


Muide, esimene koht, kus ka lõunasööki pakutakse. Sellegi juurde käib loomulikult punane vein. Läätsesalat, pastasalat, jogurt.

Ernesto kutsus mõned inimesed kaasa kohalikke kirikuid vaatama. Uurin minult, kas ma olen õigeusklik (ei), katoliiklane (ei), luterlane (ei), agnostik?

 Ta rääkis, kuidas kuue aasta eest Tallinnas käis ja pärast seda Lapimaale läks. Otsustan, et ilmselgelt peab tegemist olema jõuluvanaga. Maagiline inimene igatahes.

Kuulsime kirikusse kohaliku koori harjutamist ja jalutasime oma väikese kambaga ka sisse. Nad laulsid meile veel kolm laulu. Üks neist päevadest, mil ma eriti selgelt aru saan, miks seda teed inimestele tarvis on. Ja ühtlasi saan eriti selgelt aru, kui valesti ma tegin, kui eelmisel aastal ajalimiidi tõttu kiirustama pidin. Ei saa siin spordiüritust teha, paljud olulised asjad jäävad vahele.


Õhtu albergis. Neli naist from South-Carolina laulavad. Kaasas viiul, bandžo jne. Lood on üsna ühe sõnumiga- kui on naine mängus, siis tõenäoliselt sureb ta igatsusse/ poob ennast üles/ mees uputab ta ära.



Kolmekordsed narid.

Üritame Lauraga homseks plaane teha. Ei taha kuidagi õnnestuda. Santander või mitte Santander? Mind suurt ei tõmba. Või siis jälgida Jorgi ja täna kohatud viikingivälimusega sakslase õpetusi- parim plaan siin on mitte plaane teha.





Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar