9/07/2014

23.06 Bilbao->Pobena (ca 22 km)




Hommik oli ilus. Jäin albergi plaanitust kauemaks kuivikuid järama, lihtsalt selleks, et hospitaleroga juttu rääkida. Ta pakkis mulle ja hispaania poisile veel igasugust eelmistest ränduritest jäänud kraami kaasa. Enne jõudis veel rääkida hirmulugusid, näiteks keskisest USA modellist Jessica Lewisest (guugeldasin, eksisteerib!), kes oli caminol Brendani juures albergis peatunud, ühel ööl end aga nii halvasti tundnud, et mängu tuli kiirabi ja selgus, et neiul oleks võinud väga halvasti minna, sest ta oli ühest väikesest kukkumisest saanud sellise infektsiooni, et võinuks une pealt surra. Neli kuud hiljem tuli tüdruk tagasi Hispaaniasse ja kõndis camino lõpuni.  Brendan suhtleb temaga siiani ja püüab tüdrukut oma vallalisele arstist pojale maha sehkendada, aga kardab, et tüdruk ei võta “lihtinimesega” vedu.

Brendan tegi tuju nõnda heaks, et mind ei morjendanud suuremat isegi tänane teekond Bilbaost välja, täis asfalti, tehaseid ja totaalset isikupäratust. No ja see aitas ka, et kuulasin suurema osa päevast telefonist kõrvaklappidega ööülikoole.


Pobena annetuspõhise albergi ees ootas juba järjekord seljakotte (põhjuseks ilmselt ka see, et paljud jätavad tehasteosa vahele ja sõidavad Portugaleteni metrooga ja jõuavad varakult kohale). Kella kolmest lasti inimesed sisse, rändureid tuli aga üha juurde ja nii paigutati neid ka kööki põrandale ja õue suurde telki. Õlu, pilgrim menu, veel õlut. Pensionil sakslane Gert rääkis, kuidas viis aastat ränga depressiooni all kannatas ja kuidas ta seetõttu poolteist aastat töövõimetu oli. Töötas seejuures ise haiglas. Antidepressante võttes ei saanud ta alkoholi juua ja nüüd enam ei taha. Tubli. 


Simon flirtis kahe hispaanlannaga õhtusöögi ajal nii aktiivselt, et unustas isegi söömise ära. Mõlemat tüdrukut  nimetas ta Anne’iks ja väitis, et teeb seda sellepärast, et nood meenutavad Anne Hathaway’d. Ma ise pakuks veel üht võimalust- ta lihtsalt ei mäletanud tüdrukute nimesid.



Laura ostis paki kaarte ja üritas inimesi mängima ärgitada. Raske ülesanne, näiteks Simoni kõrvad liikusid ainult stripp-pokkeri peale. Pärast seda, kui ta selle ise välja pakkus, muidugi.

Uni liiga hea ei olnud- palju norskajaid, üks narikriuksutaja (monoseks?), veidrad uned.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar