9/07/2014

08.07 Aviles-> El Pito (ca 27 km)




Vaikne vihmake päeva algul. Chiribiri, ütlevad mõned hispaanlased- tähenduses, see väike vastik vihm, mida peaaegu nagu polekski, aga lõpuks oled ikka märg nagu loom. Teadmisega, et ööbimiskohtadega võib järgmisel paaril päeval keeruliseks minna, asusime teele Fotinaga koos. Et kui peaks olema tarvis hotellituba võtta, siis vähemasti on double ikka oluliselt soodsam. Pealegi- praegu on veel päris häid pakkumisi palveränduritele, sest hispaanlaste peamine puhkusehooaeg pole veel alanud.

Esimese viie tunni jooksul pärast Avilesi polnud ühtki kohvikut-baari. Väikest puhkepausi oleks enne tahtnud juba, jalad olid nõrgad. Pärast 20 km lõpuks leitud baar andis aga uue hingamise. Kohv! 

Tourist information enne El Pitot. Kõige ägedam üldse- tehtud horreosse.

El Pito alberg oli ootuspäraselt täis. Me ei lasknud sel end morjendada, sest hind oleks nagunii ilma igasugu lisadeta 12.50 olnud. Küll aga meenus üks tee peal nähtud pakkumine, nii et helistasin hotelli. Muide, hotellides ei kipu inimesed siin inglise keelt rääkima, nii purssisin jälle uhkelt hispaania keelt. Casa Vitorio tundus meile ahvatlev- double room, 25 euri kumbki, seejuures hommiku- ja õhtusöök hinna sees. Puhkuste hooajal küsitakse sama toa eest (kokku) 75-100 euri ja ühtki sööki hinna sees ei ole. Imeilus pisike hotell, puhas ja stiilne, peab seda ülisõbralik perekond. Vihma ignoreerides läksin kohe basseini ujuma. Fotina ja hotelli peremees vaatasid jahmunud nägudega. Natukese aja pärast tuli peremees õuele ja keeras käima ka igasugused massaažidušid, mis basseini juurde kuuluvad. Nii äge! Pärast ulpisin veel jupp aega kuuma duši all.

Peremees tõi mulle ploome, tema poeg rääkis Asturiase ajaloost ja ütles, et jah, kui paljud teised Hispaania piirkonnad ei taha end Hispaaniaks nimetada, siis neil sellist probleemi ei ole. Asturias olevat nimelt ainus õige tõeline Hispaania!




Fotina on kohalike kasside pärast hirmsasti mures, sest hispaanlased ei pea neist koduloomadena suuremat. Siin söödab ta ühele kassile enda lõunasööki.

...ja teised kassid vahtisid kadedate nägudega. Tõelised multifilmikassid.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar