6/30/2016

5.05 Banos de Montemayor- Fuenterroble de Salvatierra (ca 33 km)

Ärkan mina üles 6.30 ja peaaegu terve alberg on tühi. Miks? Kuhu nad kõik tormasid? Taevas on pilves, voodikohti näib siiani kõikjal jaguvat, nii et põhjust mina tõesti arvata ei oska. Mõtlesin, et mis seal ikka ja läksin kööki, kus hospitalero röstsaiu tegin. Rääkisin juttu nii palju kui minu hispaania keele mõnesõnalise oskusega kokku panna annab ja vohmisin muudkui süüa. Mõnus. Tänane tee tähendas pisut mäkketurnimist, mis on ausalt-öeldes senisele teele päris hea vaheldus. Siinkandis on ilmunud mingisugused uued teetähised, nii et sain esialgu ühest sellisest ka pisut ära lollitatud, aga õnneks hakkas tee kahtlane tunduma enne kui kilomeetritki vales suunas olin läinud.





Tänane alberg on üks tuntumaid Via de la Platal. 70 kohta, legendaarne kirikuõpetaja, vabatahtlikud hospitalerod, eraldi majakesed neile, kelle rahvuskaaslastest caminosõbrad seda on toetanud (nt ameeriklastel ja hollandlastel on hea põli). Muus osas on see ikka jube veider koht ka. Need mitte vip-majakesed tähendavad nimelt üsna räpaseid olusid. Mõnede madratsite puhtusastet näitab üsna selgelt see, kuidas üks hollandlane palus enda oma välja vahetada, väites, et kahtlustab nagu oleks keegi sinna ära surnud. Dušid olid külmad ja kokk oli hull. Otseses mõttes, ma kardan. See hiiglaslik mees rääkis veidrat juttu nii siin kui seal, ent tipphetk oli ilmselt siiski see, kui ta tuli meie tuppa ja rääkis Supile (Inglismaalt pärit esoteerik), et tuleb öösel ja vägistab ta ära. St ilmselt ei teadnud ta ise ka, mida täpselt räägib ja ega ta seal ka oleks (ma loodan), kui ta päriselt ohtlik oleks, aga no kuulge. Ühtlasi pole vist imeks panna, et ka õhtusöök oli väga veider. Ja visuaalist ikka sõltub nii mõndagi. Mitte ainult koka omast, onju. Külma suppi ja magustoitu serveeriti papist coca-cola topsides, nõud polnud just kõige hoolsamalt pestud, sangria oli veidrates plasttünnides… Mitte valesti mõista, selline ühine õhtusöök on alati elamus, aga sel korral oli ehk lihtsalt veel suurem ja meeldejäävam elamus. 
Hollandlased teevad võileibu

Victor veenis mind homme kahest alternatiivist enesega sama teed valima. Tähendab, veenmine ise nägi välja umbes nii: Victor: "I booked two beds in San Pedro de Rozador.” Ma: “Okay.”

Neil saatis vahepeal sõnumi, et nad on seltskonnaga jõudnud Calzada de Bejari: “We have doubled the total population and halved the average IQ. Bjarnes boots continue to be the envy of every passing pilgrim and we are off for a pint. Anais says please ask Bittor to send bananas!”

Veiko andis vahepeal teada, et saabub 11ndal. No ja Jody ilmselt ka. Jody on karu.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar