6/30/2016

13.05 Santa Marta de Troya- Rionegro del Purente (27 km)

Öiseid norskajaid meie toas EI OLNUD. Sama ei saa väita kõrvaltoa kohta, kus üks rändur oli taustamürast nii ahastusse sattunud, et vedas keset ööd madratsi kööki.

Lomp ja inimene
Hommik lõbustas teejupiga, kus oli kolm hiigellompi. Nii suurt ringi ei olnud olemas, et neist kuiva jalaga mööda pääseda. Egas midagi, jalatsid ära ja läbi jääkülma vee ajama. Mõned rändurid valisid selle asemel GPSi ja maantee. Pärast veel mõningaid huvitavaid rajavalikuid, mille järel leidsime end juhuslikest metsatukkadest välja murdmas, jäi teele üks isemoodi koht- Villar de Farfoni lõpus on varemetest üles ja suurepäraseks vuntsitud maja, kus elab misjonäripere Lõuna-Aafrikast. Möödujaile pakuvad nad kohvi, küpsist ja vajadusel ka öömaja. Muuhulgas on neil ka koer, kellega Veiko koeratempe tegi ja söötis küpsist, väites, et seda suurt silti küpsisepurgi kõrval, mis näitas, et ära sa koerale küll küpsist anna, tema mitte ei näinud. 

Nii näevad välja koeratembud.
Õilis rüütel kesk muda.

Reede ja 13 väljendus selles, et Veiko jalad on villidele erakordselt kutsuvaks osutunud. Tempo on kahanenud kilpkonn-ränduri tasemele. Kui siia nüüd lisada hiline start ja pikad pausid, siis 27 km läbimiseks läks meil 9,5 tundi…



Rionegro del Puente 34-kohalises albergis saime viimased kaks voodit.
Õhtul ootas Hispaania kontekstis tõeline gurmee- 10eurone menu del dia restoranis Me Gusta Comer. See oli päriselt ka väga maitsev. Neli käiku ja vein, chupitod lõpetuseks. Jagasime lauda Neili ja norraka Frediga. Neil arutles pärast keskmisest suurema veinikoguse hävitamist, et tal oleks tarvis neljandat abikaasat, sest ta tahab kedagi, keda armastada ja kelle eest hoolitseda. Kes see olema peaks ja kust teda leida, esialgu ei selgunud.

Veiko aga püüdis ühele palverändurist prouale selgeks teha, et ta mees on täis nagu tinavile. Proua arvas miskipärast, et tema mees sugugi alkoholi ei joo, mistap oleks raske ka purjus olla. Hiljem selgus, et purju oli end lakkunud tõepoolest hoopis üks teine härra. See esimene paar sai aga ühegi süüta hellitava hüüdnime Vabandage-teie-mees-on-joodik.

Veiko ja Victor kadusid hiljem baari korvpalli vaatama. Victor, ennetamaks albergist väljalukustamist, pani lihtsalt võtmed pihta. Mina jäin sakslase Marvini ja austraallanna Bridgetiga maailma asju arutama. Muide, üks neist kõnnib koos emaga, teine isaga ja nad kõik veedavad väga toredasti aega.

Vabandage-teie-karu-on-joodik


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar