6/30/2016

4.05 Oliva de Plasencia- Banos de Montemayor (ca 30 km)

See on Caparra kaar, hirmus kuulus. Caparrast seal ümber ei ole tänapäeval peale varemete midagi alles.

Camino-tähised siin piirkonnas kujutavad Caparra kaart. Kollasest ja rohelisest ruudukesest üks esineb vist kohtades, kus camino kattub kunagise Rooma teega. No ja suuresti on seda ju terve Via de la Plata.
Hommik algas Caparra kaarega, mis on ühtlasi Extremadura camino-tähistel. Tänane tõi mitu kohta, kus oja/jõe ületamiseks ei olnud muud varianti kui võtta jalad paljaks ja lustida külmas vees. Ühel hetkel, kui olime parajasti mingi üsna kiire vooluga koha eluga ületanud, nägime enda ees Yvette’i. Kuivade jalgadega! Ehk siis YVETTE oli leidnud shortcut’i, mis TEGELIKULT töötas. 







Minul aga lõi ühel hetkel sellise terava valu jalga, et jalg läks peaaegu alt. Mõnd aega ei saanud sellele isegi õrnalt toetuda. Pärast pausi ja palveid kõikidesse ilmakaartesse hakkas jalg ootamatult taas tööle. Mis temaga toimub ja kas tal on mingi iseseisev aju?

Yvette



Banos de Montemayor on üsna kena linnake, minu arusaamist mööda turismile orienteeritud. Praegusel juhul pole see sugugi paha, sest peilisime Victoriga kiiresti välja järjekordsed rooma termid. Need osutusid küll oluliselt moodsamateks basseinideks, kõrval aurusaunad ja iidsete termide muuseum, Elu ilus igal juhul. Pilgrim price: 3.50.

Siin on palju uusi nägusid, nii mõnedki esimesest päevast peale koos kõndinud. Mul on taas (eriti tugevalt oli see Prantsuse teel) selline magusnukker (siis oli pigem lihtsalt nukker) tunne ajagraafiku ja sellest tuleneva teatava üksildustundega. Tahaksin olla veel veidi selles laines, mille moodustavad need omad inimesed, kes veel mõnd aega tagasi olid võõrad. Mul on hea meel, et Victor on siin. Igatsen igatsen pisut Neili, Meli, Bjarne’i ja Anaisi järele. Samas, tuletan endale meelde, et otsustasin juba enne teele asumist- kõik otsused saavad olema õiged ja millekski vajalikud. Kui kohe aru ei saa, saan hiljem. See lohutab veidi. Ja mõtlen praegu, et äkki see ikkagi ei ole veel viimane Santiago tee. Ehk peaks millalgi ikkagi üle vaatama, milline see Portugali tee ookeaniäärne versioon on… 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar