8/07/2013

21.06 Leon – Villavante





Jalutan täna vanema ameeriklanna Deborah’ga. Võtan vastavalt tempot maha. Ta räägib, et kohtas samuti seda veidrat Reliegose kauboid. Tolle nimi olevat olnud James Dean…midagi ja valoge hobuse nimi oli Thunderbird. Naine on endine tantsija ja plaanib pärast caminot välja anda voldiku sellest, kuidas teekonnal enda tervist hoida ja käsist jalust terveks jääda/tervemaks saada.



Deborah
Ma ei väsi imestamast, et siin on baarides sageli tööl vaid üks inimene, kes täidab siis nii ettekandja, baarmeni kui kohati ka koka ülesandeid. Kui keegi tellib näiteks hamburgeri või lihapallid või mida vaid, siis kaob ainus töötaja lihtsalt mõneks ajaks kööki toitu valmistama.



Leidsime ameeriklannaga guidebookis mittekajastuva uhiuue Villavante albergi. See on nagu väike oaas. Inimesi peatub siin vaid mõni, kõik on puhas ja ilus.

Õhtusöögilauas räägivad naised vanadest Hispaania meestest – kes on tahtnud kedagi musitada, kes rinda katsuda või mööduval naisel pluusikaelusest haaranud, et näha, mis nägemus sealt koidab. Tunnen end sarnaselt eilsele, kus pisike peoloom rääkis, milliseid veidraid suhteid caminol tekib – olen sellistest juhtumitest kuidagi eemale jäänud ja selle üle üsna rõõmus.

Inimgaleriid: Lõuna-Korea juurtega Bostoni neiu, kelle nime ma isegi ligilähedaselt hääldada ei oska, asus Roncesvallesist Zubiri poole teele hirmus vihmase ilmaga, jalas matkasandaalid. Külma kartes ignoreeris ta valu, mille tulemusena hõõrusid sandaalid läbi sisuliselt kõigist nahakihtidest, mis olemas on. Neiu kõndis veritsevate jalgadega Zubirisse ja avastas alles siis, et haavad on nii sügavad, et jalad lihtsalt ei lõpeta veritsemist. Arsti juures käies selgus, et need haavad ei vaja paranemiseks mitte päevi, vaid nädalaid, niisiis veetis ta paar nädalat nunnakloostris. Nüüd on ta teist päeva taas teel.

Prantslanna Eva kõnnib teed koos eesel Victoriga, kes on muide eelmisest teel nähtud eeslist kõvasti kobakam. Saan eeslit pärast õhtusööki saiaga toita. Kui eesel tahab, siis ööbivad nad Evaga justnimelt seal, kus eesel tahab. Nii oli Eva viimati sunnitud veetma öö Leoni pargis, sest eesel otsustas, et aitab küll ja jäi magama. Eval läks tükk tegemist, et olukorda politseinikule selgitada.















Minu käest küsitakse kõige enam: kus asub Eesti? Mis keelt Eestis räägitakse? Kas eesti keel on vene keele sarnane? Põhiline küsimus kõigile on muidugi see, miks nad caminol on. Mina ei oska väga täpselt vastata. Äkki selleks hetkeks selgub, kui Santiagosse jõuan?

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar