8/12/2013

13.06 Tosantos –Atapuerca


Hea jahe päev kõndimiseks. Ville täis käsi ütleb aitäh. Pärast paari päeva teekonda, mis kulgeb kiirteede läheduses, on lõpuks näha imeilusat loodust. Vähemalt võib oletada, et see on ilus. Päris kindel olla ei saa, sest kerkinud on paks udukiht.


Vasak jalg ilmutab märke ilmaennustaja võimetest. See töötab umbes nii, et kui valutama hakkab mõni muu koht peale põlve, on kahtlemata oodata vihmasahmakat. Paraku kaasneb asjaolu, et kuni selle vihmasahmakani lonkan päris räigelt. Tüütu – inimesed voorivad mööda, aga ei ole mingit lootustki ise kiiremini kõndida.



Tänane sihtpunkt on väidetav inimajaloo häll, Atapuerca. Väikese linnakese kõrval on koht, kust on leitud jälgi homo heidelbergensi jälgi, kes peaks siis olema nii homo sapiensi kui neandertallaste eellased. Satun, khm, pisut rustikaalse (otsetõlge kõlab isegi veel jaburamalt) olemisega albergi. Ilgelt külm on. Ehk siis ilm, mis sobis kõndimiseks, on paigal püsimiseks pisut kõle.


Inimgalerii: Hollandlane Roel on umbes minuvanune tõsiusklik katoliiklane, mis esialgu ei paista küll ühestki tema mitmemõttelisest naljast või elumehe hoiakust. Bioloogiat õppiv ja teadusest süvitsi huvituv noormees räägib õhtusöögil aga põhjusest, miks seda teed teeb – novembris tegi enesetapu tema parim sõber ja nüüd püüab ta tolle jaoks puhastustuld pisutki kergemaks muuta. Ühtlasi teeb ta seda ka sõbra tüdruku eest, kelle jaoks olevat see juba teine taoline traagiline sündmus. Kui ta oma noormehega tutvus, oli enesetapu teinud tema ema…

Roeliga jalutab juba nädala jagu koos ameeriklane (taas kord Arizonast) Ike. Iirlanna Eva õpetab loovkirjutamist ja loodab inimeste loovust ja seeläbi ka intellekti arendada.

Poisid tutvuvad vanema Hispaania mehega, kes on n-ö professionaalne palverändur ja kellele inimesed annavad raha, et ta siis mingit moodi ka nende hingede päästmisele kaasa aitaks vms. Ma ei ole päris kindel, kuidas see töötab. Mees kingib meile kõigile õnne toova neljalehelise ristikheina.








Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar