8/12/2013

20.06 Reliegos – Leon



Sattusime hommikul Kate’iga hommikust sööma Mansilla de Las Mulasesse. Täiesti mittemidagiütlevasse kohta, lihtsalt mingi kohvik, mis oli avatud. Mittemidagiütlev oli see täpselt selle hetkeni, kui avastasime, et seal on maailma parimad soojad saiakesed. Suured soojad kreemisaiakesed, šokolaadisaiakesed… Taevalik. Olen igahommikuse saianärimisega juba muidu ka ära harjunud, kuigi minu üldiselt igasuguseid maiustusi ja muud jama armastav keha ütleb, et tahaks rohkem midagi värsket.
Kate


Teekond Leoni koosnes peamiselt lõpututest väikestest eeslinnakestest. Leonis on vaid üks alberg – see asub keset vanalinna ja seda juhivad benediktiini nunnad. Esimene koht teel, kus mehed ja naised on paigutatud eraldi ruumidesse. Selle teadmise taustaks – üks tüdruk kirub ameeriklaste seltskonda, kellega ta pidevalt samadesse ööbimiskohtadesse satub. Kuna ta magab pikalt („pikk“ on muidugi suhteline mõiste, kõikidest albergidest tuleb hiljemalt kaheksast hommikul lahkuda, mõnest ka varem), on ta sattunud korduvalt vastumeelselt tunnistajaks sellele, kuidas ameerika seltskonnast mõned paarid albergides hommikuti seksivad. Mulle tundub ka, et selleks võiks leida paremaid kohti. Kuidas oleks näiteks hosteli ja omaette toaga? Tüdruk, kes seda lugu rääkis, räägib samas ka seda, kuidas end kolmeks päevaks Burgosesse mingi meestekambaga jooma ja kanepit suitsetama unustas. Ka jõuab ta pahandada, et üks naine pidavat käteräti asemel läbipaistvat rätikut kasutama ja kõik näevad, et tal on stringid jalas ja see olevat nõme. Imestan omaette, sest  tüdrukul on seda rääkides seljas nii õhuke maika, et selle alt on võimalik tuvastada nii see, et ta ise rinnahoidjaid ei kanna kui ka aimata väga detailselt, millised ta rinnad on. Hmhm.
Õhtu veedame tapas-baarides. Nii võib muidugi päris purju jääda – siin ei saa enamikes kohtades tapaseid eraldi tellida, vaid need tulevad jookidega kaasa ehk siis tellime järjest erinevaid jooke.

Siinsete suuremate kirikute inspiratsiooniallikad tunneb üsna kiiresti ära...

 Öö möödub rahutult. Kui päeval kurtis Kate, et keegi on teda söönud, siis öösel hakkan ka mina sügelema. Näib, et veidralt kõledast Reliegosest on kaasa tulnud ka voodimutukad. Pean homme kõik riided ja magamiskoti pesumasinast ja kuivatist läbi laskma…

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar