8/12/2013

14.06 Atapuerca – Burgos


Eva
Vahi lammast...
Tänase päeva kõnnin koos Evaga, kellega räägime kirjandusest, elust, poliitikast. Võtame teekonda rahulikult ja jääme Burgosesse pidama.

Käime Evaga katedraalis, mis osutub pettumuseks. Väljast imeline hoone on suurejooneline ka seest, ent tegemist on ühega neist juhtudest, kust jumalakojast on jumal välja võetud ehk siis tehtud sellest üsna elutu muuseum, kus inimesed käivad ringi, fotokate välklambid sähvivad ja kõrva tuleb salvestatud giidi jutt.

Suuremad albergid olid täis, saime eelviimased kohad ühte pisikesse albergi, mis on iseenesest suurepärane – see on katedraali kõrval, baaride-restoranide keskel. Viimased kohad said, oh üllatust, pärast meid saabunud Mike, Roel ja Grace. Viimane osutub, ütleme, kõige kasulikumaks toakaaslaseks. Tal on nimelt teada üks Burgose ägedamaid Tapas-baare, Ponchos, ja just sinna õhtustama suundumegi. Peagi on seal juba ligi 20-pealine palverändurite seltskond. Imehead  värsked tapased, õlu, suhtlus tänavatel. Tutvun sakslase Mariusega, kes jätab mulle sügava mulje. IT-ala mees, kes on õppinud ka kirjandust ja huvitub väga filosoofiast. Üritab enese jaoks maailma mõtestada ja oma tausta tõttu teeb seda väga huvitavalt. Samas tuleb kaasa oravatantsuga ja juba järgmisel hetkel arutleme porno olemuse üle. Oleksin tahtnud temaga vestlema jäädagi, aga mis teha, kell hakkas kümme saama ja albergid kutsusid sama tungivalt nagu vanemad õhtuti oma alaealisi lapsi.

Palverändurid tapas-baaris

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar