8/13/2013

06.07 Larrasoana-Pamplona


Teeme hommikul Alfiega peatuse kohalikus poekeses, kus kaupa on vähe, aga kõik on valitud palveränduri seisukohalt lähtudes ehk  siis meie jaoks suurepäraselt valitud. Ühtlasi pakuvad nad seal lisaks poekaubale kohvi ja soojasid röstsaiu. Mul on siinsest pidevalt poolsunniviisilisest saiasöömisest juba pisut kõrini, seega olen enam kui rõõmus, et mul on võimalus võtta lihtsalt jogurtit ja banaane.


Jalad valutavad, aga ei midagi hullu. Vaid üks hädine vill, mida pole tundagi. Alfie kahe hiiglasliku verevilli kõrval pole nagu suurt millegagi kiidelda. Kõnnime tänase temaga koos, otsustame ikkagi Pamplonas peatuda ja linna vaadelda. Tema villide puhul on see muidugi ühtlasi ainus soovituslik variant. Enne ületame korduvalt Arga jõge. Ilus ja kiire.

Alfiega


Pamplonasse Jesus y Maria albergi ukse taha jõuame juba 12ks. Õnneks just siis see avataksegi. Hiiglaslik narisid täistopitud koht. Ei midagi, mis meenutaks umbes sama suure Roncesvalles’i albergi mõnusat atmosfääri. Mulle anti nari alumine korrus ja Alfiele ülemine, aga pakun, et vahetame. Mul ei ole eriti usku, et talle see ronimine väga kontimööda oleks. 


Viviga läheme Pamplona katedraali. Palveränduritele on sissepääs mõne euro võrra odavam kui teistele, välja tuleb käia kolm eurot. Hoonet on ehitatud sajandeid, elemente on nii gooti, romaani kui neoklassitsistlikust stiilist. Ühtlasi on katedraalist tehtud suurepärane muuseum, mis tutvustab katoliku kiriku ajalugu. Muude eksponaatide hulgas on seal näiteks hologramm orelit mängivast mehest ja mingi veider roosa ruumike. Nagu Barbie-maa. Saadan sellest pildi Liisale. Ta ka ei tea, mis värk sellega on. Kui vaid naaaatukenegi rohkem hispaania keelt oskaks kui tere-aitäh ja söökide-jookide nimetused.


Inimgalerii: New Yorgi tüdruk Stefanie. Pisike nunnu blond. Praegu 28-aastane tüdruk kolis aastate eest New Yorki, et kirjanikuks saada. Sai hoopis ettekandjaks. Abiellus oma bossiga (enne seda pidi töölt lahkuma, sest bossiga magamine ei ole viisakas). Seejärel tegi läbi kaheaastase veinikoolituse, on nüüd Hispaania veinide ekspert ja käib kaks korda aastas veinireisidel. Lõpuks on jõudnud ka ülikooli loovkirjutamist või ee…midagi sellist õppima ja nüüd kirjutab oma esimest raamatut ja loodab, et äkki keegi tahab seda kunagi avaldada ka. Tulevase romaani tegelased seiklevad muidugimõista maitsete ja lõhnade, söökide ja veinide maailmas.

Kui õhtul einestama läksime, nägime kõrvallauas natke nukra olemisega ema ja tütart. Kutsusime nad enda lauda. Tegemist oli iirlannadega, ema ja tütrega, kes olidki teel vaid mõne päeva ja valmistusid peagi koju sõitma.
Iirlannad ja Alfie

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar