1/16/2016

8.juuni, esmaspäev. Berducero- Grandas de Salime (ca 20 km)


Nahk oli eilsest päikesest nii valus, et linad tegid öösel haiget. Ühtlasi püstitasin sel lainel täna ilmselt isikliku kiirusrekordi nii üles- kui allamäge kõndimises. Põhiliine motivatsiooniallikas- vältida päikest nii palju kui võimalik ja kiiresti sihtpunkti jõuda. Suuresti väga ilus teekond, tegelikult. Füüsiliselt raskemapoolne- algul mitu kilomeetrit tugevalt ülesmäge, hiljem lõputult allamäge. Põlvedele paras põnts.

Üks suurejoonelisemaid, samas veidralt õõvastavamaid kohti teel oli Embalse de Salime. Hiiglaslik tamm jõel, täiesti hüljatud majad selle juures. Ma ei ole päris kindel, mis lugu seal veel on, aga selle tammi endaga on seotud vist umbes selline taust- seda hakati ehitama kuskil II maailmasõja aegu, hoolimata sellest, et finantsidega läks järjest halvemini ja halvemini. Kuidagi pigistati see ehitus vist ikkagi lõpuni välja, ehkki nii paarsada inimest suri ehituse käigus kehvade töötingimuste tõttu. Milleks seda nüüd kasutatakse või miks selle läheduses majad tühjad on või miks kõige selle keskel on üks hotell ühes baariga, ei oska arvata mitte.


Tempo oli igatahes selline, et Grandas da Salimes olin juba pisut enne kahtteist. Mõnus paus kohvikus Gian Luigiga, taustal Valentin ja Ignacio veidraid ooperiaariaid laulmas. Polnuks seda valutavat päikest, oleks võinud veel üksjagu edasi kõndida.
Mõne aja pärast saabusid Mike ja Annie Rose, kes vaidlesid ennastunustavalt selle üle, kumb peaks adopteerima hulkuva koera, kes nendega juba alates tammist kaasa jõlkus.

Marcos ja Annie Rose kudistavad järjekordset koera
Otsustasime valmistada ühise õhtusöögi 12-le. See tõi kaasa miniskandaali Antonio esituses, kelle Annie köögist välja peksis. Antoniol oli nähtavasti aga oluliselt rohkem probleeme- miks ei sisalda õhtusöök liha (sest Antonio, sind polnud otsustamise ajal kohal, küll aga oli paar taimetoitlast!) ja veel nii üht koma teist. Tulemuseks on nähtavasti Annie ja Mike'i igavene põlgus.



Õhtusöök ise oli aga mõnus ja kõik maailma vein sai taaskord ära joodud.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar